dinsdag 27 juli 2010

maandag 26 juli 2010

We zijn begonnen!

Afgelopen zaterdag hebben we alle deelnemers van de Discipelschap Zomer Cursus welkom geheten. In totaal waren dat, inclusief het schoolstafteam, 70 mensen. Een grote groep, waarvan 10 gezinnen en 25 kinderen.
Het DZC stafteam

Wij wonen allemaal in "Licht in Duuster" (LID), een voormalig bejaardentehuis in Epe. Het is gezellig wonen met iedereen en de nodige huisregels ontbreken natuurlijk niet!
Het weekend is goed gegaan en de groep is open, reikt naar elkaar uit en doet veel samen. Het is ook erg leuk om te zien hoe de kinderen elkaar hebben gevonden en leuk met elkaar spelen.



Vandaag, maandag, was de eerste dag: samen naar Heidebeek fietsen (of met de auto); kinderwerk of kinderen naar de creche brengen; "worship time" met de rest van Heidebeek; getuigenissen over hoe God mensen hier naar toe geleid heeft; les over identiteit en je (eigen) leugens verbreken; gezamenlijk eten in de grote eetzaal; praktisch werk; het avondeten op LID en een vrije avond.


Natuurlijk kunnen dingen altijd beter gaan - en daar gaan wij nu er ook aan werken - maar... we mogen met een dankbaar hart terugkijken naar een goed weekend en naar deze eerste lesdag. Bij enkele cursisten komen al een aantal dingen naar boven; God is aan het werk.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Wilt u ook de komende drie weken voor deze cursisten (en voor het stafteam & kinderwerkers) bidden?: dat God tot Zijn doel komt en dat een ieder een diepere ontmoeting met God mag hebben.

donderdag 8 juli 2010

Discipelschap Zomer Cursus

De Discipelschap Zomer Cursus (DZC) is een cursus van drie weken die in de zomer gehouden wordt. Een cursus die een nieuwe richting aan je leven kan geven. Het is verfrissend, uitdagend, vernieuwend en ontspannend. En gericht op jouw plaats in deze wereld als ambassadeur in het Koninkrijk van God.

Je krijgt les in een aantal onderwerpen die ook worden behandeld in de Discipelschap Training School, bijvoorbeeld Voorbede en aanbidding, Discipelschap, Verstaan van Gods stem, Vaderhart van God, Identiteit in Jezus, Zending en evangelisatie.

Naast de gezamenlijke lessen word je ook ingedeeld in kleine groepen. Er is tijd voor aanbidding en gebed en iedere student heeft ‘s middags een werktaak in de Heidebeek-gemeenschap.

Voor de DZC is er een team van kinderwerkers. Zij zorgen voor een speciaal kinderprogramma tijdens de lessen en passen op de kinderen als er een avondprogramma is.



Samuel en Mariana, die samen met een stafteam van 6 personen werken, mogen binnenkort 36 cursisten op Heidebeek, in Heerde, verwelkomen. Van de cursisten doen er 10 gezinnen (met 22 kinderen) er aan mee. Wij zijn ook heel blij met de 4 kinderwerkers die speciaal voor de kinderen zijn gekomen!

De cursus duurt van 24 juli t/m 13 augustus.